12. Balkanski anarhistički sajam knjiga

12. Balkanski anarhistički sajam knjiga održaće se u Novom Sadu, od 28-30. Septembra 2018. godine, u SKCNS Fabrika, Bul. Despota Stefana 5.

Svake godine Balkanski anarhistički sajam [BASK] održava se u drugom gradu na Balkanu, u organizaciji lokalnog kolektiva, sa ciljem povezivanja lokalne, regionalne i međunarodne anarhističke zajednice. Nadamo se da će se ove godine još više učesnika, grupa i izdavača okupiti u Novom Sadu, kao i svi drugi koji su zainteresovani za anarhističke i slobodarske knjige i publikacije.

Prvi BASK održan je 2003. godine, i od tada je organizovan u Ljubljani (2003&2013), Zagrebu (2005&2017), Sofiji (2008), Solunu (2009), Zrenjaninu (2010), Skoplju (2011), Mostaru (2014), Zadru (2015) i Janjini (2016). Kao i na prethodnim Balkanskim anarhističkim sajmovima, planiramo da otvorimo diskusiju o pitanjima koja su važna za društvo i sam pokret. Otvoreni smo za sve sugestije i ideje koje vas interesuju i koje bi voleli da predstavite. Učešće na sajmu otvoreno je za sve anti-autoritarne/anarhističke/autonomne grupe, izdavače, inicijative, prostore, itd. (ne samo sa područja Balkana), stoga pozivamo sve da podrže događaj svojim učešćem i materijalima.

Učešće na sajmu:

Potrebno je da potvrdite svoje učešće na sajmu što pre, kako bi nam pomogli sa organizacijom i kompletiranjem programa na vreme.

Javite nam na koji način biste želeli da učestvujete. Predvideli smo nekoliko mogućnosti, no otvoreni smo i za druge predloge.

Neke od informacija koje su nam potrebne od vas:
1. Kako bi želeli da učestvujete? (da li želite da imate sto/štand, organizujete prezentaciju, diskusiju, radionicu?)
2. Ako vam je potreban sto za distribuciju, koje bi njegove okvirne dimenzije trebalo da budu?
+ Potrebne su nam neke osnovne informacije o vama – kontakt, koje knjige/izdavače distribuirate (ne lista, nego samo kratak info).
3. Molimo vas da nas obavestite ako vam je potrebna pomoć oko smeštaja (možemo ponuditi ograničen broj mesta za spavanje)

* Ako niste u mogućnosti da prisustvujete sajmu, možete nam dostaviti neke besplatne publikacije, plakate i druge materijale koje ćemo podeliti umesto vas. Takođe, možete nam dostaviti i knjige i druge publikacije za prodaju, a mi ćemo organizovati štand za vas koji niste u mogućnosti da dođete, ali bi voleli da predstavite svoj rad na sajmu.

* Ceo događaj je besplatan, organizovan po principima solidarnosti, uzajamne pomoći i izgradnje zajedničke moći. Stoga, ako ste u mogućnosti i želite da organizujete benefit događaj za 12. Balkanski anarhistički sajam knjiga – to bi nam mnogo značilo! Novac sakupljen tim putem biće iskorišćen za pokrivanje troškova sajma.

Više informacija o sajmu i programu:
https://bask2018.noblogs.org
bask2018@riseup.net